Nieuwsbericht

26 september 2019

Afgelopen juni zijn de onderhandelingen over de cao ziekenhuizen vastgelopen. De bonden vinden het eindbod van de NVZ te laag. Daarom hebben de afgelopen maanden in verschillende ziekenhuizen diverse acties plaatsgevonden, zoals het draaien van zondagsdiensten.

Deze week heeft de NVZ de bonden uitgenodigd voor een ontmoeting. De vakbonden gaan in op deze uitnodiging, waarbij gestart wordt met informele gesprekken. Als het proces zorgvuldig blijkt, de NVZ het eindbod van tafel haalt en een beter bod doet, dan pas kunnen de formele gesprekken beginnen. Tijdens de informele gesprekken gaan de zondagsdiensten door.

Volgende week zijn er zondagsdiensten in het Franciscus Gasthuis in Rotterdam (2 oktober), het Franciscus Vlietland in Schiedam (2 oktober), Martini Ziekenhuis in Groningen (3 oktober) en het Spaarne Gasthuis in Haarlem-Zuid (3 oktober). Ziekenhuismedewerkers zullen de raden van bestuur vragen om te tekenen voor steun en om zich achter hun personeel te stellen in het conflict met de NVZ.