Nieuwsbericht

08 april 2021

Werk jij in een wijk met veel vluchtelingen en migranten? Mogelijk zijn deze bijeenkomsten over gender-gerelateerd geweld onder vluchtelingen en migranten dan interessant voor jou. De KNOV heeft een eigen meldcode ‘kindermishandeling en huiselijk geweld’. Als beroepsvereniging zijn wij wettelijk verplicht om deze meldcode te hanteren. De meldcode heeft als doel een bijdrage te leveren door verloskundigen aan de kwaliteit en effectiviteit van de signalering en aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld.

Introductiesessie 13 april

Dokters van de Wereld organiseert dinsdag 13 april van 10.00-12.00 een algemene online-introductiesessie over seksueel en gender-gerelateerd geweld onder vluchtelingen en migranten De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die met vluchtelingen en migranten werkt en meer kennis over dit onderwerp wil opdoen. In deze bijeenkomst zullen de verschillende typen geweld, de oorzaken en gevolgen, culturele aspecten en de beschikbare hulpverlening aan bod komen.

Vervolg voor : Amsterdam, Nijmegen, Den Haag en Rotterdam

In mei zal vervolgens een 1,5 uur durende training georganiseerd worden door Dokters van de Wereld voor huisartsen, POH GGZ en verloskundigen over het bespreekbaar maken van seksueel en gender-gerelateerd geweld met vluchtelingen en migranten, het herkennen van signalen van slachtoffers en het doorverwijssysteem. Deze training is specifiek bedoeld voor professionals in de regio Amsterdam en Nijmegen (gepland voor 18 mei) en voor professionals in Den Haag en Rotterdam (19 mei). Hiervoor zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. De desbetreffende regio’s krijgen hier nog informatie over.

Aanmelden en meer informatie

Heb je als verloskundige te maken met vluchtelingen en migranten en wil je meer informatie over dit belangrijke onderwerp, meld je dan aan voor de bijeenkomst van 13 april! Voor meer informatie neem contact op met Koviljka Pajcin: kpajcin@doktersvandewereld.org