Nieuwsbericht

13 februari 2023

In september 2022 organiseerde het RIVM, in samenwerking met onder andere de KNOV een webinar over maternale vaccinaties. Dit webinar is terug te kijken. 

Daarnaast zijn met medewerking van de KNOV twee e-learnings ontwikkeld: 

  1. E-learning Vaccinaties tijdens de zwangerschap; algemene principes 
    Deze e-learning helpt je om zwangere vrouwen uit te leggen hoe een maternale vaccinatie werkt, wat het doel is en welke nadelen/risico’s er eventueel zijn. 

  1. E-learning Maternale griepvaccinatie 
    De e-learning laat zien hoe je de maternale griepvaccinatie toedient en en hoe je hierover het gesprek met zwangere vrouwen voert.   

We raden je aan om eerst de e-learning ‘Vaccineren tijdens de zwangerschap; algemene principes’ te volgen en daarna de e-learning ‘Maternale griepvaccinatie’. De e-learning ‘Maternale griepvaccinatie’ is een verdiepende scholing voor jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, verloskundigen, gynaecologen, maar ook huisartsen en kinderartsen die betrokken zijn bij de maternale griepvaccinatie. 
 
Voor deze groepen is accreditatie aangevraagd. Accreditatiepunten worden met terugwerkende kracht bijgeschreven als de accreditatie is toegekend. 
 
Je kunt de e-learnings gratis volgen via rijksvaccinatieprogramma.nl