Nieuwsbericht

18 oktober 2018

Vandaag is de website 12 maanden zwanger gelanceerd. Een initiatief van TNO gericht op de toekomstige ouders. Via de website 12maandenzwanger.nl kunnen toekomstige ouders tips krijgen om de kans op een gezonde zwangerschap te vergroten.

Het doel is om bewustzijn rondom zwangerschap te bevorderen en ouders te begeleiden in het maken van verantwoorde keuzes rondom leefstijlgewoonten. Bovendien is een belangrijk doel van de campagne om het bereik van de website Welofnietzwanger.nl te vergroten. Welofnietzwanger.nl is een initiatief van TNO, Sense, GGD Midden Nederland en de KNOV en biedt jonge vrouwen betrouwbare informatie over onder andere anticonceptie, gezond zwanger worden en gezond zwanger zijn.

Preconceptiezorg

Preconceptiezorg wordt in Nederland aangeboden door verloskundigen en huisartsen. Toch maakt slechts twintig tot dertig procent van de toekomstige ouders hier gebruik van. De gevolgen van het treffen van de juiste voorbereidingen kunnen er echter wel voor zorgen dat de kans wordt vergroot om sneller en gezonder zwanger te raken en je kindje een gezonde start te geven.

12 maanden zwanger en de KNOV

De KNOV is betrokken geweest bij de bewustwordingscampagne 12 maanden zwanger door het bieden van betrouwbare en inhoudelijke informatie over preconceptiezorg en een gezonde zwangerschap.