Nieuwsbericht

20 februari 2024
22 maart KNOV-Ledendag De kracht van taal

Woorden die we gebruiken, die anderen gebruiken en die de media gebruikt, bepalen hoe de wereld eruitziet. En zelfs hoe we de wereld zélf zien. Het gebruik van bepaalde woorden en het vermijden van andere kan helpen om onze doelen te bereiken. En om te zorgen dat onze partners en cliënten begrijpen wat we over willen brengen. Taal die je gebruikt helpt om stevig te staan in gesprekken en jezelf te positioneren. Op deze onderwerpen gaan we in tijdens drie inspirerende sessies!

Programma

09:30 uur Ontvangst

10:00 uur Richting een gedragen koers
We werken aan een toekomstbestendige visie op ons vak en een Meerjarenstrategie die ons hier gaat brengen. Hierover geven we dit jaar tijdens iedere ledendag een update, toetsen we zaken en leggen we onderdelen aan jullie voor.
11:15 uur De kracht van taal
Sarah Gagestein, directeur bij Taalstrategie, neemt ons in haar sessie mee in de wereld van taal. Hoe herken je taalframes in de media, bij stakeholders en cliënten en hoe ga je hier op een effectieve manier mee om? En hoe kun je deze zelf inzetten?

12:30 uur Lunch

13:30 uur Stevig staan in elk gesprek
Jolanda Liebregts is verloskundige en onderzoeker en heeft in haar carrière veel expertise opgedaan in samenwerken binnen netwerken. Graag deelt ze in deze sessie wat ze in deze samenwerkingen heeft gezien en hoe jij hier je voordeel mee kunt doen.
14:30 uur 
Wat betent dit voor jouw communicatie in de spreekkamer & afsluiting
De taal die je gebruikt richting jouw cliënten heeft invloed, op de waarden die je uitdraagt, op de zorg die je biedt en op het vertrouwen dat je geeft. In deze sessie vatten we samen wat we gehoord hebben en bespreken we wat dit voor jou betekent.

15:15 uur Hapje en drankje

Ben jij erbij?

Zien we je de 22e bij Watergoed in Valburg? Het is een superleuke plek waar we op een ontspannen manier bij elkaar kunnen komen. Op steenworp afstand van de A15 en goed bereikbaar met het OV. Wil jij deze dag niet missen? Schrijf je dan hier in.