Nieuwsbericht

19 december 2019

Het jaar 2020 is door de WHO uitgeroepen tot het jaar van de verlos- en verpleegkundigen. Alle reden voor een aantal feestelijke activiteiten om verloskundigen in de schijnwerpers te zetten.

Dit bijzondere jaar willen we wereldwijd feestelijk beginnen met een foto-actie om de eerste baby’s te eren die met behulp van een verloskundige zijn geboren.
Wilt u ook een foto delen van de eerste baby die op 1 januari 2020 met uw hulp wordt geboren? Dit kan via Facebook, Twitter of Instagram en tag hierbij #Midwives2020 @world_midwives @UNFPA. U kunt natuurlijk ook de foto mailen naar communications@internationalmidwives.org. Dit kan tot en met 31 januari 2020. Alle foto’s worden gerepost via de (social)media-kanalen van ICM.

Foto vereisten

  • De baby is geboren op 1 januari 2020
  • De baby is met behulp van een verloskundige geboren
  • Op de foto staan de baby, zijn moeder en de verloskundige.

Binnenkort volgen nog meer acties om verloskundigen onder de aandacht te brengen. Heeft u zelf leuke ideeën? Dan horen wij die uiteraard graag via communicatie@knov.nl.

Uiteraard hebben we de KNOV ook ingeschreven voor deelname aan de filmpjes tijdens de uitzending van het Eurovisie Songfestival, om de wereld te laten zien hoe uniek het verloskundig systeem in Nederland is. Want waar anders dan in Nederland gaan (zelfstandig werkende) verloskundigen uit van het natuurlijke proces van zwangerschap en geboorte (fysiologie) en kunnen vrouwen (in principe) zelf kiezen waar ze bevallen?