Evenement

15 december 2022

In steeds meer regio's speelt capaciteitsproblematiek in de ziekenhuizen. Dit heeft grote weerslag op het werk van verloskundigen, de keuzevrijheid en ervaringen van cliënten en dus kwaliteit van zorg. De komende jaren neemt de zorgvraag toe, maar de hoeveelheid personeel niet. Om de zorg te kunnen blijven bieden moeten we de dingen anders gaan doen. Hoe zorgwekkend de problematiek ook is, het biedt ook kansen om tot gezamenlijke oplossingen te komen. Professor Erwin Hans en Gréanne Leeftink nemen je in een workshop mee in de wereld van capaciteitsmanagement en laten je op een andere manier naar oplossingen voor capaciteitsproblematiek kijken.  

Wat ga je doen/leren? 

Tijdens de workshop waarin theorie, praktijk en oefeningen worden afgewisseld, laten Erwin en Gréanne theoretische modellen zien. Ook bespreken ze concrete voorbeelden en is er ruimte voor het uitwisselen van kennis en ervaringen van deelnemers.  

De volgende vragen komen onder andere aan bod:  

  • Wat zijn de oorzaken van capaciteitsproblematiek?  

  • Wat kan je bereiken met capaciteitsplanning?  

  • Hoe ga je om met variabiliteit en flexibiliteit?  

  • Welke opties zijn er voor flexibiliteit in de eigen praktijk en in de keten?  

  • Hoe kan het werk anders ingericht worden om slimmer gebruik te maken van de beschikbare capaciteit?  

Praktische informatie 

Kosten: gratis voor verloskundigen  
Data en tijden:  

Accreditatie:
De accreditatiecommissie heeft de workshop geaccrediteerd voor 3 uur onder categorie A ''bij- en nascholing'' van het Kwaliteitsregister Verloskundigen.

Aanmelden 

Wil je dit niet missen? Meld je nu aan voor één van de data via het aanmeldformulier!  

Let op: er is een maximaal aantal deelnemers per workshop. De workshop wordt aangeboden door de KNOV aan verloskundigen. Deelname is gratis. Inschrijven betekent dat je een plek bezet houdt. Als je onverhoopt niet kunt, zorg dan dat een collega jouw plek invult. 

Voor vragen kan je terecht bij Amanda Christianen, projectleider capaciteitsproblematiek, via capaciteit@knov.nl.     

Je kunt je niet meer inschrijven.