Evenement

07 december 2023

Bied jij vanuit een eerstelijns verloskundigenpraktijk interactieve prenatale groepszorg aan volgens het centering model (CenteringZwangerschap)? Dan is het mogelijk om per 1 januari 2024 je meerkosten te declareren bij de zorgverzekeraar. Wil je weten hoe je dit praktisch kunt regelen en aan welke kwaliteit- en veldnormen je moet voldoen? Meld je dan aan voor het webinar Implementatie tarief Centering-Based Interactieve Prenatale Groepszorg (CB-IPG). We vertellen je er graag meer over! 

Een kosten-baten analyse van TNO is een belangrijke basis geweest voor de besluitvorming tussen KNOV, NZA, ZN en Stichting Centering Nederland om de meerkosten van prenatale groepszorg (eindelijk) te declareren. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die CB-IPG volgen minder vaak hypertensieve problematiek in de zwangerschap ervaren, minder vaak met roken herstarten (zo minder kans op hart- en vaatziekten op latere leeftijd) en vaker borstvoeding geven. Dit leidt tot verbeterde gezondheid van moeder en kind, waardoor minder te verwachten zorgkosten op langere termijn te verwachten zijn.

Tijdens het webinar komen de volgende sprekers aan het woord:  

Thierry van den Heuvel – Senior Programma Coördinator Zorgeconomie en Contractering KNOV: ‘Tijdens het webinar breng ik je graag op de hoogte over de gemaakte onderlinge afspraken met alle partijen en vertel ik je graag meer over op welke wijze jij als verloskundige de meerkosten bij groepszorg straks makkelijk kunt declareren bij de zorgverzekeraar.’ Aan welke kwaliteit- en veldnormen je moet voldoen, lees je hier

Katja van Groesen – Voorzitter Stichting Centering Nederland: ‘Ben je verloskundige en bied je nog geen groepszorg aan of overweeg je groepszorg aan te bieden of te herstarten? Stichting Centering neemt je mee in de kracht van dit zorgmodel, de verbeterde gezondheidsuitkomsten en verhoogde tevredenheid over zorg onder zwangeren en het vergrote werkplezier bij verloskundigen die al groepszorg aanbieden’. A take home message! 

Heb je voorafgaand aan het webinar al vragen en/of zijn er wat onduidelijkheden? Laat het ons weten via het deelnameformulier. We spelen hier graag op in tijdens het programma, zodat wij jullie vragen gelijk kunnen beantwoorden. 

Het webinar zal worden opgenomen en naderhand zal een Q&A worden gedeeld.

Zien we jou op 7 december? Meld je aan via het deelnameformulier.

Klik hier om deel te nemen.

Je kunt je niet meer inschrijven.