Evenement

08 juni 2023

Op 8 juni 2023 is van 16.00 tot 17.30 uur de derde online Journal Club.

We verdiepen ons in een relevant wetenschappelijk artikel en bespreken met elkaar wat is onderzocht, wat de kwaliteit van het artikel is en hoe dit vertaald kan worden naar beleid in de praktijk.

In deze Journal Club bekijken we de IRIS-studie (Henrichs et al, 2019), een Nederlandse studie over de effectiviteit van groeiecho’s in het derde trimester bij de laagrisico populatie. Steeds meer praktijken doen standaard één of meerdere groeiecho’s. Op basis van de IRIS0studie is besloten in Nederland geen standaard groeiecho’s aan te bieden aan de laagrisico populatie, is dat ook onze conclusie na het lezen van het artikel? We gaan kijken hoe de studie is opgezet, wat de uitkomsten zijn en wat opvalt. 

Hoe werkt het? 

Wil je meedoen met the Journal Club? Deelname werkt zo: 

  • Meld je aan via het aolsthoorn@knov.nl
  • In de bevestigingsmail ontvang je de Teams link voor de Journal Club en het betreffende artikel met voorbereidende opdracht. De bevestigingsmail ontvang je binnen 2 werkdagen.

Let op: er is een maximaal aantal deelnemers per workshop. De Journal Club wordt aangeboden door de KNOV aan verloskundigen. Deelname is gratis. Inschrijven betekent dat je een plek bezet houdt. Als je onverhoopt niet kunt, zorg dan dat een collega jouw plek invult. 

 

Ben je lid? Log in en ga naar KNOV Agenda, klik op het evenement en op Inschrijven. Je gegevens worden dan automatisch ingevuld.
Fout in de captcha!
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van je gegevens (server)
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van je gegevens
Bedankt voor je inschrijving.
Een ogenblik geduld a.u.b. je aanvraag wordt verwerkt.
Jouw gegevens
Gegevens organisatie