KNOV Winkelmandje (0) Menu

Oproep: Werk mee aan de vragenlijst over de Niet-Invasieve Prenatale Test (NIPT)

16 april 2015

Onderzoekers van het VU medisch centrum en Verloskunde Academie Amsterdam vragen alle verloskundigen de vragenlijst in te vullen over mogelijke invoering van de Niet-Invasieve Prenatale Test (NIPT) als eerste screeningstest. Werk mee aan dit onderzoek.

Doel van het onderzoek

In 2012 is nagegaan hoe verloskundigen denken over de voor- en nadelen van NIPT en welke factoren hiermee samenhangen (zie artikel Tijdschrift voor Verloskundigen, maart 2015). In het verlengde hiervan wordt in dit onderzoek ingezoomd op de ervaringen met NIPT en op de mogelijke (toekomstige) invoering van NIPT als eerste screeningstest (naast of in plaats van de combinatietest). Er wordt gevraagd naar uw mening en uw (scholings)behoeften, mocht de NIPT zoals hierboven beschreven ingevoerd worden.

Wie en hoe?

Voor de representativiteit is het van belang dat iedere verloskundige de vragenlijst individueel invult (dus alle verloskundigen per praktijk). Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. Na volledige invulling van de vragenlijst maakt u kans op een cadeaubon ter waarde van 25 euro. Wij stellen het zeer op prijs als u deze vragenlijst binnen twee weken zou willen invullen.

Verwerking gegevens

De gegevens worden anoniem opgeslagen en verwerkt. De resultaten van het onderzoek worden zodanig gepresenteerd en gepubliceerd dat deze niet zijn te herleiden tot individuele verloskundigen of praktijken.

Doe mee!

Vul de vragenlijst in!

Meer informatie

Neem voor vragen contact op met op met de projectleider van het onderzoek, dr. Lidewij Henneman, VUmc (via 020-4449815 of 020-4448914 (secr.) of l.henneman@vumc.nl) of drs. Linda Martin, AVAG (Linda.Martin@INHOLLAND.nl).

Meer informatie over NIPT leest u op de website

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur