KNOV Winkelmandje (0) Menu

Meld u aan voor de e-learning pilot Effect- en procesevaluatie

06 mei 2015

Alcoholgebruik bespreekbaar maken bij zwangere vrouwen en hun partner? Meld u aan voor de pilot Effect- en procesevaluatie van een e-learning voor verloskundigen.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap is een probleem dat nog steeds vaak voorkomt in Nederland. Verloskundigen hebben een belangrijke rol in het bespreekbaar maken van en de communicatie over alcoholgebruik tijdens de zwangerschap bij vrouwen en hun partners. Uit onderzoek blijkt echter dat verloskundigen het vaak moeilijk vinden om het onderwerp alcoholgebruik tijdens de zwangerschap bespreekbaar te maken bij zwangere vrouwen. Daarom is de e-learning 'Alcoholgebruik bespreekbaar maken bij zwangere vrouwen' voor verloskundigen ontwikkeld door stichting Mondriaan in samenwerking met de KNOV.

Alcoholgebruik bespreekbaar maken bij zwangere vrouwen

Deze e-learning is in mei 2014 verzonden aan alle verloskundigen die zijn aangesloten bij de KNOV. De e-learning is bedoeld om u als verloskundige meer handvatten en vaardigheden te geven in het bespreekbaar maken van alcoholgebruik tijdens de zwangerschap.

Stichting Mondriaan doet, in samenwerking met de Universiteit Maastricht, onderzoek onder verloskundigen om te bepalen of de e-learning effectief is en of er bevorderende en/of belemmerende factoren zijn voor het gebruik van deze e-learning. 

Doe mee

Alle verloskundigen mogen meedoen aan dit onderzoek. Deelname aan de e-learning is gratis en levert 2 accreditatie punten op.

Bezoek voor meer informatie en om u aan te melden de website van stichting Mondriaan.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur