KNOV Winkelmandje (0) Menu

Gezocht: verloskundigenpraktijken voor onderzoek naar niet deelname NIPT

Om inzichten te verkrijgen in de beweegredenen van zwangere vrouwen bij de keuze om niet deel te nemen aan de NIPT, voeren TRIDENT-2 onderzoekers een vragenlijstonderzoek uit.

Hiervoor is het VuMC dringend op zoek naar verloskundigenpraktijken met een grote populatie van niet-deelnemers die zwangere vrouwen kunnen werven. Hierbij zijn zij ook op zoek naar praktijken in achterstandswijken of -gebieden. De vragenlijsten worden mondeling afgenomen door speciaal opgeleide studenten (o.a. van de verloskunde academies). Door de aangescherpte COVID-19-maatregelen worden de interviews waarschijnlijk online gehouden. Het streven is om per verloskundigenpraktijk vijftien interviews af te nemen.

Dit kortdurend onderzoek zal naar verwachting ongeveer zes weken duren. Met de resultaten zullen adviezen worden opgesteld rondom de organisatie van de NIPT en wordt een rapportage opgesteld voor VWS. Als dank voor de medewerking aan het onderzoek ontvangt de deelnemende praktijk een kleine financiële vergoeding in de vorm van een tegoedbon.

Interesse om deel te nemen? Mail dan naar trident-studie@vumc.nl (onderwerp: “niet-deelname NIPT studie”). De onderzoekers zullen dan contact opnemen om het onderzoek nader toe te lichten. Daarna kun je beslissen of je mee wilt doen.

De TRIDENT-2 studie heeft goedkeuring (en een vergunning) van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De studie wordt mede mogelijk gemaakt met financiering van ZonMw. Meer informatie: www.meeroverNIPT.nl

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur