KNOV Winkelmandje (0) Menu

Gevraagd: Deelname online groepsgesprek aanbod dragerschapstesten aan paren met kinderwens

In het kader van een ZonMW studie naar het aanbod van brede dragerschapstesten aan alle paren met een kinderwens zijn de afdelingen Klinische Genetica van het UMCG, het Amsterdam UMC en het Maastricht UMC op zoek naar verloskundigen die deel willen nemen aan een online groepsgesprek (zoals een online forum).

Met een dergelijke dragerschapstest kunnen paren al voor de zwangerschap testen of ze beiden drager zijn van eenzelfde ernstige, autosomaal recessieve ziekte, en dus een grotere kans hebben op een kind met deze ziekte (meer informatie brede dragerschapstest). Op basis van de resultaten van dit onderzoek zullen beleidsadviezen worden gegeven aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) voor besluitvorming over eventuele landelijke implementatie van dergelijke dragerschapstesten.

In dit groepsgesprek vragen we u, samen met andere verloskundigen, naar uw mening over dragerschapstesten bij paren met kinderwens, naar uw ideeën ten aanzien van het aanbod en uw eventuele rol hierbij, en uw gedachten over de ethische implicaties van dergelijke testen. Groepsgesprekken zullen online plaatsvinden in oktober of november en één week duren. Elke dag zullen er nieuwe vragen gepost worden. U kunt vanaf uw computer deelnemen op tijdstippen die u goed uitkomen. We verwachten dat het lezen en reageren hierop u per dag gemiddeld 10 tot 20 minuten zal kosten. In totaal kost deelname aan dit groepsgesprek u ongeveer 1-2 uur. Voor uw deelname ontvangt u een vergoeding van €60,-.

Geïnteresseerd in deelname of heeft u vragen over dit onderzoek? Opgeven voor deelname kan per e-mail voor 21 september. U kunt de uitvoerend onderzoeker Lieke van den Heuvel bereiken via l.m.van.den.heuvel@umcg.nl

Projectleider UMCG: Prof. Dr. I.M. van Langen, hoogleraar Klinische Genetica, i.m.van.langen@umcg.nl

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 030 369 09 00 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur