KNOV Winkelmandje (0) Menu

Deelnemers gezocht voor vragenlijststudie 13 weken echo

19 januari 2021

De IMITAS-studie onderzoekt de mogelijke voor- en nadelen van de 13 weken SEO (structureel echoscopisch onderzoek). Om straks een goede afweging te kunnen maken of en hoe de 13 weken SEO geïmplementeerd zal worden in het Nederlandse programma voor prenatale screening, willen de onderzoekers een vragenlijst uitzetten. Ze zoeken hiervoor verloskundigenpraktijken die een vragenlijst over de 20 weken SEO onder de aandacht willen brengen bij hun cliënten.

Over het onderzoek

De IMITAS-studie is onderverdeeld in twee delen: IMITAS-before en IMITAS-after. De vragenlijst hoort bij het onderdeel IMITAS-before vragenlijststudie 1. Hierin vragen ze zwangeren en hun partner naar hun perspectieven, gevoelens en ervaringen rondom de 20 weken SEO. Ook wordt een groep gevraagd naar hun perspectieven omtrent de 13 weken SEO. De resultaten van het huidige programma van prenatale screening worden vervolgens vergeleken met de mogelijke toekomstige implementatie van een 13 weken SEO.

Na het tweede deel van de studie worden de resultaten uiteindelijk gepresenteerd aan het ministerie van VWS. Daarna wordt er een beslissing genomen of en hoe de 13 weken SEO geïmplementeerd zal worden.

Deelnemen aan het onderzoek?

In februari 2021 worden de eerste vragenlijsten uitgezet. De studie duurt tot de start van de 13 weken echo. Naar verwachting vindt dat in het najaar van 2021 plaats.

Wil je met je praktijk meedoen aan dit onderzoek, neem dan contact op met Kim Bronsgeest of Eline Lust, arts-onderzoekers IMITAS, via imitas@lumc.nl. Ook voor meer informatie kun je naar dit adres mailen.

Meer informatie over de studie vind je op de website van de IMITAS-studie.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur