KNOV Winkelmandje (0) Menu

ZiZo scoort goed door hulp van verloskundigen

13 oktober 2011

Er is de afgelopen tijd veel gebeurd met betrekking tot Zichtbare Zorg Eerstelijnsverloskunde. In relatief korte tijd zijn er zorginhoudelijke indicatoren ontwikkeld. Er is etalageplus-informatie gemaakt en er is een CQ index voor de Eerstelijnsverloskunde ontwikkeld. De zorginhoudelijke indicatorset en de etalageplus-informatie zijn dit jaar voor het eerst landelijk uitgevraagd. Omdat er op dit moment nog geen adequate financiering voor is, wordt de CQ index voor eerstelijnsverloskunde in 2011 niet gebruikt.

De uitvraag van de zorginhoudelijke indicatoren is succesvol verlopen. 485 Praktijken hebben gegevens via de LVR-1 aangeleverd. Van deze praktijken hebben 311 praktijken ook de webenquête en etalageplus-informatie ingevuld. Tot slot hebben 22 praktijken alleen de webenquête en etalageplus-informatie ingevuld.

Dit betekent dat van 507 (van de in totaal 510) eerstelijns verloskundigenpraktijken informatie is verkregen.

Verloskundigen zijn transparant over de door hen geleverde zorg. De gegevens die zijn verzameld geven een goed beeld van de kwaliteit van de eerstelijnsverloskunde. De indicatoren blijken duidelijk en er wordt veelal begrepen wat er precies verzameld moet worden.

Dit is voor een eerste uitvraag een goed resultaat. In veel sectoren is deze mijlpaal, zeker na zo’n korte tijd, nog niet bereikt!

Lees meer over ZiZo

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur