KNOV Winkelmandje (0) Menu

Winnaar ‘Ali B op de thee- actie’ midwives4mothers bekend

26 november 2013

Tijdens de afgelopen Algemene Leden Vergadering van de KNOV op 15 november 2013 is de winnaar van de ‘Ali B op de thee –actie’ bekend gemaakt. KNOV- voorzitster Linda Rentes en midwives4mothers- voorzitster Suzanne Thompson hebben de prijs uitgereikt aan verloskundige Ineke Bouwhuis. Ali B bezoekt de praktijk waar Ineke werkt in het voorjaar.

In Marokko sterven tien keer zo veel vrouwen tijdens de zwangerschap of bevalling dan in Nederland. Ali B komt uit Marokko en kent de problematiek. Daarom steunt hij deze ludieke actie. Verloskundigen konden een lot kopen van € 100,- en daarmee een bezoek van Ali B aan hun praktijk winnen. In totaal is er voor €5.800 aan loten verkocht. De opbrengst komt volledig ten goede aan het nieuwe twint2twin-project met Marokko.

Ali B op de thee!
Ineke Bouwhuis, vaste waarneemster van de ‘Verloskundigenpraktijk Uitgerekend’ in Woerden heeft de actie gewonnen. Ali B bezoekt in het voorjaar deze praktijk. Met Ineke, haar collega’s en een paar cliënten zal hij een Marokkaanse thee drinken. De tweede prijs, een set Marokkaanse thee glazen, is gewonnen door Lilian Wirken.

twin2twin-project Marokko
In Marokko sterven tien keer zo veel vrouwen tijdens de zwangerschap of bevalling dan in Nederland. Dit is onacceptabel. Vooral buiten de grote Marokkaanse steden zijn weinig verloskundigen werkzaam. De stichting midwives4mothers gaat, samen met verloskundigen uit Nederland en Marokko, hier verandering in brengen. Dat gebeurt door het uitwisselen van kennis en (verlos)kunde tijdens het twint2twin-project met Marokko. Verloskundigenorganisaties in Nederland en Marokko wisselen kennis uit, versterken elkaar en werken samen om moeder- en kind sterfte te doen afnemen.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur