KNOV Winkelmandje (0) Menu

Werkplezier & werkstress – hoe gaat het met jou?

30 juni 2021

Er is veel onderzoek gedaan naar stress, werkplezier en welzijn in de gezondheidszorg. Vaak wordt er dan gekeken naar artsen of verpleegkundigen. Er is nog weinig onderzoek gedaan naar het werkplezier en het welzijn van verloskundigen.

Toch zien we burn-outs, uitval en de korte duur waarin een grote groep verloskundigen werkzaam is. Dit vinden wij zorgwekkende signalen. Werkplezier is ontzettend belangrijk om burn-outs, uitval en stoppen als verloskundigen te voorkomen. Tevreden verloskundigen zijn essentieel voor de zorg die we zwangeren bieden en de toekomst van ons vak. Het kan een positieve bijdrage leveren aan onderlinge samenwerking en de mogelijkheid om te anticiperen op de veranderende omgeving. Dit vraagt om inzicht in het werkplezier en werkstress voor de verloskundigen.

De KNOV heeft Sardes gevraagd een behoeftepeiling uit te voeren om het werkplezier en welzijn te peilen van haar leden, van studenten, praktijkhouders, waarnemers, klinisch verloskundigen, niet praktiserend verloskundigen en gepensioneerden. Dit heeft als doel om inzicht te krijgen in de veranderingen die volgens onze leden kunnen bijdragen aan werkplezier en het verminderen van werkstress.

Waar staan we nu, waar willen we naartoe en wat is daarvoor nodig? Om deze behoeften te kunnen peilen, nodigen we jou uit om de vragenlijst in te vullen via: https://sardes.survalyzer.eu/lheqwfdoeg?l=en.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur