KNOV Winkelmandje (0) Menu

Webapplicatie GROW beschikbaar om foetale groeivertraging te blijven opsporen

30 november 2015

Ruim twee jaar na introductie van de GROW-methode moet de KNOV concluderen dat het om diverse redenen niet lukt om de GROW-curves in de software van de verschillende leveranciers geïntegreerd te krijgen.

We hebben onderschat hoe lastig het is deze integratie voor elkaar te krijgen. Dit noodzaakt het KNOV-bestuur - na talloze inspanningen – te besluiten om te stoppen met het investeren van tijd en geld om de integratie in de software voor elkaar te krijgen. Verloskundigen die met de GROW-methode werken of willen gaan werken, kunnen dit vanaf 1 december 2015 met de nieuwe zelfstandige webapplicatie doen.

De KNOV heeft veel tijd en geld geïnvesteerd om te zorgen dat het Perinatal Institute – die de GROW-NL-methode heeft ontwikkeld - de curves kon integreren in de verschillende Nederlandse softwaresystemen van Vrumun, Orfeus en Onatal. Integratie bij Vrumun en Orfeus is niet gelukt en op 22 november heeft Onatal besloten te stoppen met het beschikbaar stellen van de GROW-curves voor de opsporing van foetale groeivertraging.

Verloskundigen in het land uiten hier hun zorgen over. De KNOV deelt deze zorgen. Het opsporen van de groeivertraging is en blijft belangrijk. De GROW-methode is volgens de KNOV op dit moment de beste methode om foetale groeivertraging op te sporen bij laagrisicozwangeren.

​Beschikbaar houden GROW-curves

Op 25 november 2015 heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen de KNOV en het Perinatal Institute in Engeland. Dit overleg ging over onze zorgen over de beschikbaarheid van de GROW-curves in Nederland. In dit overleg zijn er afspraken gemaakt over de beschikbaarheid van de GROW-curves via een zelfstandige webapplicatie, waarvan de KNOV zich realiseert dat deze minder gebruiksvriendelijk is. Het Perinatal Institute is nog in gesprek met de softwareleveranciers over de integratie van de GROW-curves in de software van de leveranciers. Deze partijen moeten dit samen oplossen; de KNOV is geen contractpartner in deze. Indien u integratie van de GROW-curves in uw softwaresysteem belangrijk vindt is ons advies dit zelf aan te geven bij uw softwareleverancier.

​Verloskundigen die met GROW werken

Verloskundigen die in de GROW-methode hebben geïnvesteerd en er nu mee werken, kunnen dit met deze nieuwe webapplicatie blijven doen. HetPerinatal Institute neemt met alle huidige GROW-gebruikers contact op. Het Perinatal Institute is nog in gesprek met Onatal over eventuele voortzetting van hun aanbod van degeïntegreerde curves en voor een soepele overgang van de huidige gegevens naar de nieuwe zelfstandige webapplicatie. 

​Webapplicatie GROW

De webapplicatie GROW is onlangs vernieuwd en voldoet aan de nieuwe wet- en regelgeving van 2016 op het gebied van privacy. Per 1 januari 1016 is de Nederlandstalige webapplicatie beschikbaar. Het gebruik van de app is voor alle verloskundig zorgverleners in Nederland en tot 1 januari 2019 gratis beschikbaar. Het aanmelden en inloggen wijst zich vanzelf.

​Vragen?

Heeft u vragen? Wellicht staat een van uw vragen bij de lijst meest gestelde vragen op de website van de KNOV www.knov.nl/grow. Of neem contact op met de helpdesk: helpdesk@knov.nl

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur