KNOV Winkelmandje (0) Menu

Verzekeraars komen in beweging voor verloskundigen

08 november 2017

Zorgverzekeraars VGZ, CZ en Menzis bieden verloskundigen het NZa-maximumtarief 2018. Ook Zilveren Kruis biedt de meeste verloskundigen het NZa-maximumtarief, met uitzondering van 19 praktijken.

In de afgelopen periode bleek dat zeer veel verloskundigen hun tweejarige contract met Zilveren Kruis hebben opgezegd en de contractaanbiedingen van andere verzekeraars niet accepteren. Zilveren Kruis (ZK) bood op 27 oktober het grootste deel van de praktijken met een addendum op het contract 2017/2018 het NZa-maximumtarief 2018. 19 praktijken hebben om onduidelijke redenen geen nieuw aanbod van ZK ontvangen. CZ en Menzis volgden begin november met een nieuw aanbod met het NZa-maximumtarief. VGZ bood reeds het NZa-maximumtarief.

Kwaliteit en doelmatigheid

Zwangerschap en geboorte zijn normale, fysiologische processen. Zowel onder- als overbehandeling moet daarbij voorkomen worden. De KNOV is van mening dat de implementatie van de Zorgstandaard hierbij een cruciale rol speelt. Er dient geïnvesteerd te worden in kwaliteit zodat substitutie van de tweede lijn naar de eerste lijn zich kan ontwikkelen.

Tariefherijking

Het NZa-tariefonderzoek onder 128 eerstelijns verloskundigenpraktijken toont aan dat het tarief voor de eerstelijns verloskundige zorg achterstallig onderhoud kent en te laag was. De KNOV en haar leden zijn verheugd dat de NZa heeft besloten de achterstand in het tarief verloskundige zorg weg te werken.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid