KNOV Winkelmandje (0) Menu

Verloskundigenkring Leiden zamelt geld in voor moeders met oorlogstrauma's

24 november 2011

Dit jaar staat het Glazen Huis van 3FM Serious Request in Leiden. Het doel in 2011 is hulp bieden aan moeders in oorlogsgebieden. Vanuit het Glazen Huis focust 3FM zich op de drijvende maar zeer kwetsbare kracht van het gezin: de moeder.

Verloskundigen uit Leiden dragen bij aan Serious Request 2011
Verloskundigen uit regio Leiden dragen graag hun steentje bij aan Serious Request 2011. Dagelijks zetten zij zich in voor (aanstaande) moeders en kinderen in de regio. Maar niet alleen deze moeders en baby's hebben hulp nodig. Daarom zamelt de Verloskundigenkring Leiden geld in voor moeders met oorlogstrauma's.

Buikband voor het goede doel
Ook hebben de Leidse verloskundigen voor Serious Request een unieke buikband laten maken met daarop de slogan van dit jaar: 'This one’s for mama'. De buikband is te koop in verschillende kleuren/maten via www.buikbanden.com voor € 12,95. Hiermee steunt u Serious Request met €10,-. Ook is donatie mogelijk via www.kom in actie.nl.

Geld inzamelen
Bij elke verloskundigenpraktijk in regio Leiden wordt geld ingezameld; nu is dat al al € 1.420,-. Maar gestreefd wordt naar meer! Op woensdag 21 december van 14.00 tot 16.00 uur verkopen de verloskundigen op de Serious Request Fair op Leiden CS (stationshal) de roze buikbanden voor 10 euro. Op donderdag 22 december om 12.00 uur verzamelen de verloskundigen en (aanstaande) mama's zich bij het Glazen Huis (verzamelplaats McDonalds). Daar zullen zij het ingezamelde geldbedrag persoonlijk aan Het Glazen Huis overhandigen. Het doel is dan om met deze unieke buikband om, aandacht te vragen voor moeders over de grens.

Lees meer over de actie

3FM Serious Request
3FM Serious Request is een samenwerking van 3FM en het Nederlandse Rode Kruis. Elk jaar vragen zij samen aandacht voor een stille ramp en proberen met deze actie zoveel mogelijk geld op te halen. De actie was voor het eerst in 2004. 3 DJ's sluiten zich vrijwillig op in een Glazen Huis en draaien de week voor kerst request plaatjes voor geld. Op een nuchtere maag! Tegelijkertijd informeren de DJ's het publiek over de noodzaak van de actie. Dit jaar worden de DJ's: Timur Perlin, Coen Swijnenberg en Gerard Ekdomopgesloten in het Glazen Huis.

Maak je sterk voor moeders die geraakt zijn door oorlog- of conflictsituaties!Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur