KNOV Winkelmandje (0) Menu

Verklaring tegen meisjesbesnijdenis positief ontvangen

10 maart 2011

Op 8 maart presenteerde GGD Nederland de Verklaring tegen meisjesbesnijdenis aan de staatssecretaris van VWS en aan migrantenorganisaties. De Verklaring is een formeel document dat is ondertekend door het Ministerie van VWS, Ministerie van Veiligheid en Justitie en GGD Nederland. Ook KNOV tekende de overeenkomst. Andere organisaties die hun handtekening zetten: ActiZ, FSAN, KNMG, V&VN, VON, AJN, Jeugdzorg Nederland, NVOG, Pharos.

Ouders krijgen de Verklaring tegen meisjesbesnijdenis mee op het consultatiebureau of bij de Jeugdarts van de GGD. Deze ondersteunt de ouders die door de familie of gemeenschap onder druk gezet worden om hun dochter te laten besnijden.

Dat een preventieve aanpak van belang is blijkt uit de cijfers: in Nederland wonen ruim 25.000 meisjes in de leeftijd van 0-19 jaar die het risico lopen besneden te worden. Deze meisjes of hun ouders zijn oorspronkelijk afkomstig uit landen als Somalië, Soedan, Sierra Leone, Eritrea, Guinee en Ethiopië.

De KNOV is intensief betrokken bij het onder de aandacht brengen van wat onder verloskundigen heet: vrouwelijke genitale verminking: het VGV-project.

Download de Verklaring tegen meisjesbesnijdenis

Trouw besteedde op 9 maart aandacht aan dit onderwerp:

Artikel Trouw vrouwenbesnijdenis

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur