KNOV Winkelmandje (0) Menu

Steun de petitie behoud acute verloskunde Meppel

25 januari 2012

Dokkum, Zevenaar, Meppel, Roosendaal en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Allemaal plaatsen waar ziekenhuisbesturen of zorgverzekeraars aangeven de verloskundige ziekenhuiszorg te willen/moeten afstoten. Gevolg: te lange reistijden met alle mogelijke nadelige gevolgen voor moeder en kind.

In Meppel heeft een bezorgde moeder, Bianca Mars, haar bezorgdheid verwoord in een online petitie. Deze petitie wil ze aanbieden aan minister Schippers. Dit soort initiatieven - Dokkum kende ook een petitie - vanuit de bevolking zijn een krachtig signaal aan zorgverzekeraars, ziekenhuisbesturen en minister. Een duidelijk signaal dat de lokale bevolking het oneens is met het op deze manier bezuinigen op zorg waarbij het om 'nieuw leven’ gaat . Deze onvrede krijgt hiermee een krachtige stem . 'Neem geen onnodige risico’s met de veiligheid van moeder en kind’, dat is de boodschap.

De KNOV ziet deze stem graag nog groter worden. Ga daarom naar de online petitie en onderteken deze. Stuur de petitie ook door naar bekenden. Wij zien als KNOV graag dat dit soort initiatieven vanuit de bevolking navolging krijgen in heel het land. Vandaar ook onze oproep aan u als verloskundige om de lokale bevolking (uw klanten), de lokale/regionale politiek en de lokale/regionale media te betrekken en te activeren. Als er vanuit alle brandhaarden soortgelijke petities of andere initiatieven ontstaan maakt dit onze (KNOV) lobby richting zorgverzekeraars, politieke partijen, minister e.d. sterker.

Hebt ju vragen, suggesties e.d. laat het ons weten via communicatie@knov.nl of twitter @ De_KNOV.
Bekijk ook eens het dossier


Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur