KNOV Winkelmandje (0) Menu

Ruim 145 verloskundigenpraktijken aangemeld voor eerste fase PWD!

27 oktober 2011

Doet uw praktijk al mee?Ruim 145 verloskundigenpraktijken hebben zich aangemeld voor het PWD-programma van de KNOV, NVOG en Nictiz gericht op digitale gegevensuitwisseling binnen de verloskundige keten. Lees hieronder meer over het PWD, de voordelen ervan en hoe uw praktijk zich kan aanmelden. Uw praktijk doet toch ook mee?

Het PWD is gericht op het verbeteren van de communicatie tussen de verschillende zorgprofessionals. Het PWD staat voor eenmalige gegevensvastlegging én digitale uitwisseling in de verloskunde. Dit is één van de adviezen van de Stuurgroep zwangerschap en geboorte om de kwaliteit van zorg te verbeteren. De uitwisseling van gegevens beperkt zich niet tot de basale cliëntgegevens, maar gaat ook over de zorginhoudelijke en medische informatie. Zo zijn de gegevens - zeker bij acute overdrachtsmomenten – direct beschikbaar voor andere zorgverleners wat ten goede komt aan de zorg voor moeder en kind.

Wat betekent dit voor u als verloskundige?
Het voordeel van het PWD voor u als verloskundige zit in de efficiënte manier van werken en de vermindering van uw administratieve lasten: u voert de gegevens van uw cliënt eenmalig in. Dit voorkomt niet alleen dubbel werk en fouten, maar zorgt er ook voor dat andere organisaties er direct mee aan de slag kunnen. Zo kunt u met het versturen van het geboortebericht de hielprik en de gehoorscreening direct in gang zetten. En met het uitkomstbericht levert u direct de gegevens aan bij PRN, waardoor een aparte aanlevering van LVR1 niet langer nodig is.

Hoe meldt u zich aan?
Om ervoor te zorgen dat u mee kunt doen aan het PWD dient u zich aan te melden. Dat doet u door het PWD aanmeldingsformulier in te vullen en te mailen naar pwd@knov.nl.

Het PWD-team neemt na uw aanmelding contact met u op en begeleidt u bij de eerste stappen die gezet moeten worden. Die eerste stappen zijn: het aanvragen van een UZI-abonneeregistratie (op naam van de praktijk) en een UZI-servercertificaat. Tegelijk vraagt u ook een UZI-pas en een UZI-pas-lezer aan (nu nog kosteloos). Als u eenmaal bent aangesloten, kunt u direct aan de slag met het uitwisselen van de eerste berichten met Peridos, PRN en Praeventis.

Het vervolg van het PWD
Het PWD wordt stapsgewijs opgebouwd. Het is namelijk niet mogelijk om alle gegevens in één keer volledig in te voeren in de software waarmee u in uw praktijk werkt. Daarom wordt per jaar een nieuw deel aan de PWD-set toegevoegd in een zogenaamde release. Bij de implementatie van de release in 2012 ligt de focus op zorginhoudelijke en medische informatie die van cruciaal belang is bij acute overdrachtsituaties.

Meer weten?
Alle informatie over het PWD-programma, de kansen voor u en het aanmelden, vindt u hier Natuurlijk informeren wij u ook via de e-nieuwsbrief over de voortgang van het PWD-programma. Wij hopen dat uw praktijk deelneemt en de communicatie tussen zorgprofessionals in de toekomst verbetert. Meld u daarom zo snel mogelijk aan via pwd@knov.nl

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur