KNOV Winkelmandje (0) Menu

Regen genoeg op geslaagde manifestatie behoud acute verloskunde toegankelijk

15 maart 2012

Terwijl gisteren de regen met bakken tegelijk uit de lucht viel bleef de sfeer er goed in. Zo’n 250 verloskundigen/verontruste burgers waren naar Het Plein in Den Haag gekomen om aan de minister, de coalitiepartijen en vooral de Raden van Bestuur en zorgverzekeraars duidelijk te maken dat de klinische verloskunde behouden moet blijven voor ziekenhuizen als Meppel, Dokkum, Zevenaar, Almelo/Hengelo.

Er was volop pers aanwezig van o.a. RTVDrenthe, RTVOost, Hart van Nederland, RTL Nieuws, NOS (zie ook uitzending Nieuwsuur). Met een filmpje werd voor iedereen duidelijk hoe lang 45-minuten wel niet is. 45 minuten is een eerste helft van een voetbalwedstrijd. Kom dus niet aan de aanrijdtijd van 45-minuten! Er liep een klok mee tijdens die manifestatie die aftelde van 45 minuten naar. Dat was de boodschap van: Emile Roemer en andere landelijk en lokale politici, onze eigen Nelleke Gosker, gynaecoloog Marcelle Henselmans uit de Sionsberg (Dokkum), de (vice-) voorzitters van de belangorganisatie van verpleegkundigen en van de kraamzorg, zorgbelang en natuurlijk ook Angela Verbeeten.

Tijdens het Algemeen Overleg in de Tweede Kamer was de boodschap van minister Schippers steviger dan voorheen naar de Raden van bestuur van ziekenhuizen en zorgverzekeraars. Ze wil niet op hun stoel gaan zitten maar er moet de 45 minuten norm is voor haar heilig. Daar mag niet aangetornd worden. IGZ zal daar op toe gaan zien. CPZ maar ook de regionale ROAZ krijgen een grotere rol om samen met alle partijen dus ook met de verloskundigen tot goede regionale plannen te komen voor de toegankelijkheid en bereikbaarheid van de klinische verloskunde.
Voor iedereen die er bij was bedankt voor je komst! Op Twitter en de site van de bovengenoemde programma’s is veel terug te zien én te horen van de manifestatie.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur