KNOV Winkelmandje (0) Menu

Rebekka Visser wint Libelle’s Medische Award

17 november 2011

Rebekka Visser, van vroedvrouwenpraktijk Springtij in Usquert (Groningen) heeft dit jaar de Medische Award van Libelle gewonnen. Zij kreeg van de lezeressen van het tijdschrift de meeste stemmen voor haar verdiensten voor de verloskunde. De Libelle Award is bestemd voor een bijzonder persoon of bijzondere instelling in de zorg van wie de lezeressen vinden dat hij of zij onderscheidend is. Daarbij staan vooral gebieden waar veel vrouwen mee te maken krijgen centraal.

Voor de zevende keer reikt Libelle een Medische Award uit aan iemand met bijzondere verdiensten in de zorg. Dit jaar zet Libelle een verloskundige in het zonnetje met de Gouden Ooievaar.

Winnares Rebekka Visser: begeleiding tot in het ziekenhuis
Winnares Rebekka Visser (42) werd genomineerd in de categorie bijzondere samenwerking omdat zij haar cliënten bij de bevalling tot in het ziekenhuis begeleidt. Vanuit haar praktijk Springtij in Usquert (Groningen) zegt ze: “Ik had nooit verwacht dat ik hiervoor in aanmerking zou komen, zowel de nominatie als de prijs verrasten mij enorm! Ik vind het fantastisch om te merken dat iets waar ik me hard voor maak kennelijk zo leeft onder de mensen die hebben gestemd. Een bevalling kun je maar één keer doen. Ik hoop dat meer vrouwen zich durven uit te spreken bij de verloskundige en de gynaecoloog, zodat ze tevreden op hun bevalling kunnen terugkijken.”

Genomineerde verloskundigen: 'alle drie kanjers'
Ook de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) reageert deze week in een achtergrondartikel in Libelle verheugd op de Gouden Ooievaar. Voorzitter Angela Verbeeten: “De genomineerde verloskundigen zijn alle drie kanjers op hun terrein, maar zoals zij lopen er veel professionals rond in Nederland. Geweldig dat daar nu veel meer mensen kennis mee maken.” Naast Rebekka Visser werden verloskundige Irene Veringa genomineerd in de categorie pijnbestrijding en Margrietta Engel, van de Extra Zorg Poli van het Flevo Ziekenhuis, vanwege haar resultaten in achterstandswijken. In totaal werd 6194 keer gestemd op www.libelle.nl

Lees het artikel 'Verloskundige van het jaar' met daarin een interview met Angela Verbeeten
Libelle Medische Award, 24-11-11Van links naar rechts de genomineerde verloskundigen (foto's: Dirk-Jan van Dijk)

  • Rebekka Visser (categorie: vooruitstrevende samenwerking)
  • Magrietta Engel (categorie: goede resultaten in achterstandswijken)
  • Irena Veringa (categorie: pijnbestrijding)

Zie ook: RTV Noord 'Rebekka Visser' over de uitreiking Gouden Ooievaar

Eerdere winnaars
Dit jaar ging de prijs naar de beste verloskundige (Gouden Ooievaar) van Nederland. Eerder werd aan de volgende disciplines Libelle's Medische Award uitgereikt: gynaecologie (Gouden Eendebek), huisarts (Gouden Stethoscoop), mammapoli (Gouden Borstbeeld), psychologie (Gouden Divan), verpleegkunde (Gouden Croc) en cardiologie (Gouden Hart).

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur