KNOV Winkelmandje (0) Menu

​Preconceptie-vragenlijst nu ook in Chinees, Engels, Turks en Arabisch

04 maart 2014

Preconceptiezorg is een belangrijk middel in de aanpak van de babysterfte. De website ZwangerWijzer.nl biedt naast de online preconceptievragenlijst nu ook in het Chinees, Engels, Turks en Arabisch de vragenlijst aan.

Preconceptievragenlijst

Op de interactieve website Zwangerwijzer.nl kunnen mensen met een kinderwens nagaan of zij risico’s lopen voordat ze zwanger worden. Verloskundigen kunnen deze site gebruiken voor counseling over preconceptiezorg. Cliënten kunnen de preconceptievragenlijst voor een consult digitaal invullen, maar er is ook een schriftelijke vragenlijst. Onderwerpen van de vragenlijst zijn bijvoorbeeld gewicht, alcoholgebruik, roken, foliumzuur, voeding, medicijnen en (erfelijke) aandoeningen.

Download de preconceptievragenlijsten:

Kinderwensspreekuur

De KNOV vindt preconceptiezorg van essentieel belang voor een gezonde zwangerschap. Een gezonde levensstijl van de moeder zorgt namelijk voor een gezonder kind. Onderzoek in Generation R van het Erasmus MC toont aan dat de allereerste fase van de zwangerschap een zeer bepalende periode kan zijn voor gezondheid van het kind op latere leeftijd. Verloskundigen onderstrepen al jaren het belang van een gezonde levensstijl van de aanstaande moeder (en haar partner) voor de gezondheid van het kind. Vandaar ook dat veel verloskundigenpraktijken een kinderwensspreekuur aanbieden om aanstaande ouders te wijzen op de invloed van een gezond begin van de zwangerschap.

Preconceptiezorg KNOV

De KNOV zet zich in voor preconceptiezorg. Lees over de preconceptiezorg-projecten van de KNOV:

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur