KNOV Winkelmandje (0) Menu

Overeenstemming implementatie GROW in Nederland

31 juli 2014

De besprekingen met professor Gardosi (Perinatal Institute) zijn afgerond over het gebruik van de GROW-curves in Nederland. We hebben overeenstemming bereikt over de wijze waarop GROW bij verloskundigen in Nederland kan worden geïmplementeerd.

Kosten GROW-curves

De KNOV neemt de kosten van het gebruik van de GROW-curves door verloskundigen in Nederland voor een periode van drie jaar (tot 30 april 2017) voor haar rekening.

Aanmaken GROW-curves

Het aanmaken van de GROW-curves kan op twee manieren:

  1. In de stand-alone webapp. Deze is na registratie gratis voor alle Nederlandse zorgverleners. Dus ook voor zorgverleners in de tweede lijn.
  2. Via integratie met de softwaresystemen. De geïntegreerde tool is gratis voor gebruikers van Onatal, Orfeus en Vrumun. Bij Onatal werkt dit inmiddels. Orfeus en Vrumun werken nog aan een goede integratie. Informeer hierover bij uw softwareleverancier. De KNOV zet druk op de implementatie via softwareleveranciers. Samen krijgen we het hopelijk sneller voor elkaar.

Contract afsluiten

  • Voor het gebruik van de GROW-curves is het noodzakelijk om een contract af te sluiten. Dit contract sluit u af met het Perinatal Institute in het Verenigd Koninkrijk. Op dit moment leggen we de laatste hand aan de praktische uitvoering van het contracteringsproces. Zodra dit is ingericht, informeren we u daarover.
  • Het contract dat de KNOV met het Perinatal Institute heeft afgesloten, bevat bepalingen over de vertrouwelijkheid van gegevens. Hierdoor kan de verloskundige zeker zijn dat de gegevens uit de praktijk niet door andere partijen of voor andere doeleinden worden gebruikt.
  • Aanpassingen aan de GROW-formule worden vooraf met de KNOV afgestemd. Daardoor kunnen we tijdig rekening houden met eventuele consequenties en kunnen we u daarover informeren.

Meer informatie

Voor meer informatie over de implementatie van GROW kunt u contact opnemen met
Alieke de Roon, per e-mail of telefoon 030 282 31 00.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur