KNOV Winkelmandje (0) Menu

(oud) Verloskundigen kunnen zich aanmelden als vrijwilliger bij ‘Extra handen voor de zorg’

20 maart 2020

Op woensdag 18 maart is het platform 'Extra handen voor de zorg' opgericht om vraag en aanbod van extra zorgpersoneel samen te brengen.

Het platform is een gezamenlijk initiatief van brancheorganisaties, vakbonden, regionale werkgeversorganisaties, beroepsverenigingen, de private sector en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Zorgpersoneel dat momenteel niet werkzaam is, of werkzaam in een andere functie zoals bijvoorbeeld docent of onderzoeker, kan in tijden van nood een helpende hand bieden.

Aanmelden als vrijwilliger

Vanaf vandaag kunnen ook (oud)verloskundigen zich op dit platform aanmelden. Onderaan het formulier kunt u in de vrije ruimte aangeven of u wel of niet BIG geregistreerd bent. Daarna kunt u de beschikbaarheid per dag opgeven. Met een inlogcode die via de mail wordt verstuurd, kunt u de beschikbaarheid ook aanpassen. Met het invullen van dit formulier geeft u automatisch toestemming voor het gebruik van uw gegevens bij het matchen van vraag en aanbod.

Aanmelden als praktijk

Verloskundigenpraktijken kunnen zich aanmelden als organisatie wanneer zij te maken krijgen met een tekort aan verloskundigen. Geef hierbij één contactpersoon op. Regionale contactpunten van de werkgeversorganisaties maken vervolgens een match waarna deze aan de contactpersoon wordt doorgegeven.

Contract en verzekeringen

Nadat een match is gemaakt moeten praktijken en (oud)verloskundigen zelf beoordelen welk contract het beste bij hen past. Raadpleeg daarvoor uw eigen adviseur. Werk in geen geval zonder aansprakelijkheid of rechtsbijstand verzekering. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een 0-uren, oproep -of een min-max contract waarbij de werknemer zorgt voor een eigen verzekering. Of een (tijdelijk) loondienst verband waarbij de werkgever hiervoor zorg draagt.

​Meer informatie

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid