KNOV Winkelmandje (0) Menu

Nieuw: folders Miskraam, Zwanger en vrijen, Net bevallen en anticonceptie

16 november 2017

Dit weekend ontvangen al onze praktiserende leden 3 nieuwe cliëntenfolders. De folder 'Miskraam' is een eigen product. De folders 'Zwanger en vrijen, hoe gaat dat?' & 'Net bevallen, welke anticonceptie past bij je?' zijn ontstaan uit een vruchtbare samenwerking met Rutgers.

Voor uw cliëntenvoorlichting kunt u de folders bestellen via de KNOV- winkel. Ook kunt u uw cliënten verwijzen naar onze voorlichtingssite www.deverloskundige.nl. Daar zijn de folders gratis te downloaden.

Cover folder Miskraam

De KNOV-folder Een miskraam, wat nu? beschrijft hoe een miskraam verloopt en de 3 mogelijkheden hierbij: afwachten, behandeling met medicijnen en curettage. Ook staan er veel gestelde vragen met antwoorden in. Om het onderwerp persoonlijk te benaderen, bevat de folder quotes van vrouwen die een miskraam hebben meegemaakt en is er een verloskundige aan het woord.
De KNOV-folder is een doorvertaling van de standaard Miskraam: gelanceerd in januari 2017 door het Nederlands Huisartsen Genootschap in samenwerking met de KNOV.


Samenwerking Rutgers
De Rutgers/ KNOV- folder Zwanger en vrijen, hoe gaat dat? staat stil bij hoe verschillend vrouwen seks tijdens de zwangerschap kunnen beleven. De folder geeft informatie over diverse houdingen en problemen bij het vrijen. Ook staan er een aantal tips voor seks na de bevalling in.

De Rutgers/ KNOV -folder Net bevallen, welke anticonceptie past bij je? geeft ondersteuning bij de keuze voor anticonceptie na de bevalling aan de hand van een drietal vragen: Geeft de vrouw borstvoeding? Heeft zij (nog) een kinderwens? En: Wil ze weer dezelfde anticonceptie als voor de zwangerschap? Alle vormen van anticonceptie komen aan bod..

Voorlichtingsfolders bestellen of downloaden

De drie folders zijn te bestellen via onze webwinkel. Ook kunt u uw cliënten verwijzen naar onze voorlichtingssite deVerloskundige.nl/folders. Daar zijn al de folders te downloaden. Op deze cliëntensite is ook extra informatie te vinden over miskraam, seks en zwangerschap en anticonceptie.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur