KNOV Winkelmandje (0) Menu

Nieuw: boekje voor aanstaande en nieuwe ouders met psychische of verslavingsproblemen

08 oktober 2020

Jaarlijks telt Nederland 557.000 kinderen van ouders die kampen met psychische of verslavingsproblemen. Het is voor kinderen en hun ouders niet altijd gemakkelijk om hierover het gesprek aan te gaan. Het Trimbos-instituut helpt hierbij met een serie nieuw ontwikkelde informatieboekjes voor (aanstaande) ouders en kinderen van twee tot achttien jaar.

Een van deze boekjes is ‘Mentaal klaar voor je baby’. Dit boekje is speciaal ontwikkeld voor toekomstige en nieuwe moeders en andere opvoeders met psychische of verslavingsproblemen, en de belangrijke mensen om hen heen. Het bespreekt hoe ouders voor zichzelf en hun baby kunnen zorgen, terwijl ze te maken hebben met bijvoorbeeld een depressie, verslaving of stress. In het boekje krijgen (aanstaande) ouders en naasten informatie en tips die horen bij de periode waarin iemand nadenkt over het krijgen van een kind, de zwangerschap en de eerste jaren als nieuwe ouder.

Boekjes bestellen

Wil je de informatieboekjes gebruiken, dan kun je ze gratis downloaden en vanaf de week van 19 oktober tegen de kostprijs bestellen in de webwinkel van het Trimbos-intituut. Meer informatie over de informatieboekjes vind je op hun website.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 030 369 09 00 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur