KNOV Winkelmandje (0) Menu

Landelijke actie waarschuwingslabel Alcohol & Zwangerschap

15 december 2011

Afgelopen week stuurde de FAS Stichting (FAS= Foetaal Alcohol Syndroom), haar Europese koepelorganisatie (European FASD Alliance) en het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) aan alle leden van de Kamercommissie van VWS een ansichtkaart met daarop drie stickers met daarop het onderstaand afgebeelde logo. Deze stickers kunnen demonstratief op alcoholhoudende dranken worden geplakt. De ansichtkaart wordt in Europa door in totaal 20 organisaties gestuurd naar o.a. hun Ministers van Volksgezondheid en leden van de nationale parlementen.


Het doel van deze actie is om daarmee de wens te kennen te geven dit logo in al deze landen verplicht wordt om af te beelden op het etiket van alcoholhoudende dranken.

In een brief aan Minister Schippers van VWS (zie bijlage) dringen de FASstichting, de European FASD Alliance en het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid er op aan om ook in Nederland dit logo verplicht te stellen. In de brief wordt uiteengezet waarom het van belang is dat ook in Nederland deze waarschuwing op alcoholhoudende dranken wordt aangebracht.

Gratis kaarten met stickers
Organisaties of personen die over een aantal van de (gratis) ansichtkaarten willen beschikken kunnen daartoe contact opnemen met STAP of met de FASstichting.

Verzoek minister Schippers inzake waarschuwingslabel alcohol en zwangerschap

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur