KNOV Winkelmandje (0) Menu

Keuze vrouw centraal in reacties opiniestuk

07 mei 2014

Op internet staan verschillende reacties op het artikel van Kottenhagen en Watson van dinsdag 29 april. Twee daarvan lichten we er uit. De schrijvers zijn het niet eens met de mening van Kottenhagen en Watson en vinden dat de vrouw centraal moet staan in de keuzes.

Prof. dr. Sicco Scherjon e.a. pleiten voor goed overleg en samenwerking in de geboortezorg in het opiniestuk Respectvol samenwerken en de cliënt centraal in haar keuzes. "Met respect voor elkaars specifieke en aanvullende kennis en kunnen. Daardoor kan de zwangere alle relevante informatie krijgen en kan zij zelf haar eigen verantwoorde keuzes maken. Bijvoorbeeld over de zorg die zij wil ontvangen en de plaats waar ze wil bevallen. De samenwerking tussen verloskundigen en gynaecologen is de sleutel tot dit succes."


Op Volkskrant.nl geeft verloskundige Claudia van Dijk haar opinie op het artikel Laat de gynaecoloog bepalen of een vrouw echt veilig thuis kan bevallen. Claudia benadrukt dat het belangrijk is dat de vrouwen zelf het voortouw nemen of krijgen. "Het is niet aan gynaecologen en verloskundigen om te bepalen wat de juiste manier van bevallen is," schrijft vroedvrouw Claudia van Dijk. "De professional moet altijd dienstbaar blijven aan het proces en de moeder."

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur