KNOV Winkelmandje (0) Menu

Iedere verloskundige een klachtenfunctionaris en geschilleninstantie

22 december 2016

Per 1 januari 2017 moet volgens de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) iedere zorgaanbieder zijn aangesloten bij een geschilleninstantie en beschikken over een klachtenfunctionaris. Via de KNOV zijn zelfstandig werkende verloskundigen per 1 januari 2017 aangesloten bij de Geschilleninstantie Verloskunde en kunnen ze beschikken over een klachtenfunctionaris.

De KNOV heeft een klachtenregeling gemaakt en een reglement voor een geschilleninstantie. Op deze manier zijn leden van de KNOV ervan verzekerd dat ze voldoen aan de eisen van de Wkkgz (Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen Zorg) wat betreft de geschilleninstantie en klachtenfunctionaris.

KNOV klachtencommissie wordt geschilleninstantie

De huidige KNOV klachtencommissie wordt omgevormd tot een geschilleninstantie die voldoet aan de eisen van de Wkkgz. De KNOV brengt de geschilleninstantie onder in de Stichting Geschilleninstantie Verloskunde. De KNOV regelt hiermee de geschilleninstantie in één keer voor alle verloskundigen.

Mantelovereenkomst CBKZ

De KNOV zet op dit moment de laatste puntjes op de i voor de mantelovereenkomst met klachtenfunctionarissenbureau CBKZ. Hiermee maken we in één keer voor alle eerstelijns verloskundigen afspraken over de kwaliteit, bereikbaarheid en toegankelijkheid van de klachtenfunctionaris. En wel tegen een scherp abonnementstarief voor KNOV-leden. Op basis van deze mantelovereenkomst – met daarin alle randvoorwaarden op landelijk niveau - kunnen verloskundigen een overeenkomst sluiten met CBKZ. Dit betekent dat zelfstandig werkende verloskundigen zelf geen afspraken hoeven te maken op regionaal of individueel niveau met een bureau.

Praktijkhouders en waarnemers ontvangen binnen enkele dagen een brief om hen te informeren over de overeenkomst en het abonnement. Werkt u als medewerker in een verloskundigenpraktijk? U valt binnen het abonnement van de praktijkhouder(s).

Meer informatie

Wilt u meer informatie of hebt u vragen? Neem contact op met de KNOV, telefoon 030 282 31 00 of per e-mail.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur