KNOV Winkelmandje (0) Menu

Geschilleninstantie Verloskunde heeft erkenning voor Wkkgz

22 december 2016

Stichting Geschilleninstantie Verloskunde heeft de Geschilleninstantie Verloskunde opgericht, zoals bedoeld in artikel 18 van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). De Geschilleninstantie Verloskunde is op 21 december 2016 erkend door de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Met steun van de Patiëntenfederatie Nederland is de Stichting Geschilleninstantie Verloskunde opgericht door de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV).

Zorgaanbieders, zowel verloskundigenpraktijken als zelfstandig werkende verloskundigen, zijn op grond van de Wkkgz verplicht zich met ingang van 1 januari 2017 aan te sluiten bij een door de Minister van VWS erkende geschilleninstantie. Op basis van de KNOV-klachtenregeling zijn verloskundigen aangesloten bij de Geschilleninstantie Verloskunde. Op verzoek kunnen verloskundige ondernemingen, zoals echocentra zich ook bij de geschilleninstantie aanmelden. De Geschilleninstantie Verloskunde is voorbereid en kan met ingang van 1 januari 2017 geschillen afhandelen.

Meer informatie en contact

De Geschilleninstantie Verloskunde is bereikbaar via Elsemarie van Mackelenberg, secretaris van de geschilleninstantie. Telefoon 073 689 18 90 en per e-mail evanmackelenbergh@knov.nl

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur