KNOV Winkelmandje (0) Menu

Blog voorzitter Carola Groenen – zomer 2021

09 september 2021

Wat hoop ik van harte dat jullie deze zomer van welverdiende vrije tijd hebben mogen genieten. In ons intensieve vak is een goede balans tussen werk en ontspanning erg belangrijk.

Tegelijkertijd staat er grote druk op het vinden van waarneming. Dit is zorgelijk, want voldoende en goede waarneming zijn hard nodig om ons als verloskundigen vitaal te houden. Vitaal zijn en blijven is erg belangrijk, en daarom een belangrijke pijler van onze KNOV-visie. Onze visie die de basis is voor onze activiteiten. Onze visie die we concreet maken met jullie input. Ik zie iedere week veel oproepen voorbijkomen om hier invulling aan te geven. Heb jij al ergens over meegedacht? In de uitwerking van onze visie nemen we jullie signalen serieus en deze nemen we mee in het beleid. Dus ook de werkdruk en de waarneemproblemen.

De zomermaanden heb ik ook gebruikt om met trots te lezen en te luisteren hoe ondernemend we als verloskundigen zijn, aanvullend op ons vak. Met (sociale) media, websites, boeken en podcasts is er de laatste tijd nog meer ontwikkeld voor zwangeren en collega’s. De verloskundige is de specialist is voor zwangerschap en geboorte en dat dragen we hiermee gezamenlijk uit.

Tot slot heb ik deze zomer ons nieuwe KNOV-bestuurslid Kees Erends verder bekend gemaakt in de verloskunde anno 2021 (zoals hij zelf zegt). Als oud-verloskundig actieve huisarts en oud-directeur van een zorgverzekeraar en zorginstelling weet en herkent hij veel. Kees was bij de werkbezoeken onder de indruk van de professionaliteit, de dynamiek in de verloskundigenpraktijken en de gemotiveerdheid en energie van de verloskundigen. Deze complimenten zijn voor jullie. Voor mij als voorzitter geeft dit nog meer motivatie om met het KNOV-bestuur en de KNOV-organisatie vol in te zetten op het behartigen van de belangen van verloskundigen. Toekomstbestendig en vanuit onze KNOV-visie, in het belang van alle zwangeren in Nederland!

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur