KNOV Winkelmandje (0) Menu

Bijeenkomsten over gender-gerelateerd geweld onder vluchtelingen en migranten

16 juni 2021

Op 22 juni 2021 organiseert Dokters van de Wereld een bijeenkomst over gender-gerelateerd geweld onder vluchtelingen en migranten.

In april 2021 organiseerde Dokters van de Wereld ook een aantal bijeenkomsten over dit onderwerp. Het doel is het uitwisselen van ervaringen, waardoor helder wordt waar verloskundigen met betrekking tot dit onderwerp in de praktijk tegen aan lopen. Deze ervaringen kan Dokters van de Wereld gebruiken om te kijken op welke manier zij het beste ondersteuning kunnen bieden. Daarnaast komt ook cultureel sensitief werken aan bod. Er is een Eritrese en een Somalische cultuur mediator aanwezig. Werk jij met vluchtelingen en migranten? Dan is deze bijeenkomst wellicht interessant voor jou.

De KNOV heeft een eigen meldcode Kindermishandeling en huiselijk geweld. Als beroepsvereniging zijn wij wettelijk verplicht om deze meldcode te hanteren. De meldcode heeft als doel een bijdrage te leveren door verloskundigen aan de kwaliteit en effectiviteit van de signalering en aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld.

Zie voor meer informatie en aanmelden de flyer van Dokters van de Wereld.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur