KNOV Winkelmandje (0) Menu

Acute verloskunde blijft voorlopig in Meppel

26 april 2012

De verhuizing van de acute verloskunde van Meppel naar Zwolle is voorlopig van de baan. Dat is het belangrijkste resultaat van het door de Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar geleide overleg tussen alle betrokkenen dat gisteren is gevoerd. Het persbericht van de maatschap gynaecologie van 4 april jl. waarin stond dat de acute verloskunde per 1 juli 2012 uit Meppel verdwijnt, is ingetrokken.

Er is nu afgesproken dat er unanieme overeenstemming moet komen over de toekomst van de gehele verloskundige keten. Uitgangspunten daarbij zijn dat er meer verloskundigen moeten komen, dat de aanrijtijden van maximaal 45 minuten worden gehaald en dat er een kwalitatieve samenwerkingsovereenkomst tussen alle partners wordt gesloten.

Het vervolggesprek vindt over twee weken plaats onder leiding van de voorzitter van het College Perinatale Zorg, de heer Chiel Bos. In het vervolggesprek komen alle varianten aan bod, ook het behoud van de acute verloskunde in het ziekenhuis van Meppel en de voorwaarden die daaraan worden gesteld.

Bron: Meppeler Courant

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur