KNOV Winkelmandje (0) Menu

8 september televisie-uitzending over concentratie van acute verloskundige zorg

08 september 2014

Maandag 8 september zendt de EO om 21.25 uur op NPO2 het programma Dit is de dag – Onderzoek uit dat gaat over de concentratie van acute verloskundige zorg. Verloskundige Nelleke Gosker uit Meppel vertelt over de gevolgen van de concentratie bij haar in de regio.

Door de sluiting van de afdeling verloskunde in Meppel moeten cliënten naar een verder gelegen ziekenhuis. Zij hebben een langere reistijd dan voorheen. Nelleke vertelt over de gevolgen van de sluiting van het ziekenhuis. Jos Becker Hoff, directeur KNOV, is geïnterviewd over de visie van de KNOV op de concentratie van acute verloskundige zorg en de uitkomsten van het SP-onderzoek naar dit onderwerp.

Bereikbaarheid

De KNOV vindt de bereikbaarheid van acute verloskundige zorg van groot belang. Tijdens de zwangerschap en bevalling kunnen, hoe gering de kans ook, calamiteiten ontstaan. We hebben daarom in het belang van moeder, kind en onze achterban ervoor gekozen mee te werken aan het programma. Deze zaak is voor KNOV mede aanleiding te wijzen op de mogelijke gevolgen van de sluiting van verloskundeafdelingen in Nederlandse ziekenhuizen. 

In goed overleg

Het is belangrijk dat de concentratie van zorg op landelijk, regionaal en lokaal niveau in goed overleg gebeurt met verloskundigen en alle betrokken verloskundige zorgverleners zodat veilige en kwalitatieve zorg voor moeder en kind gegarandeerd blijft.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het televisieprogramma op de website van de EO.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur