Nieuwsbericht

11 oktober 2022

In een eerder bericht kondigden we aan dat de deelregisters Anticonceptie en Uitwendige versie vanaf 1 oktober onderdeel zijn van het Kwaliteitsregister Verloskundigen. Inmiddels zijn deze deelregisters geïmplementeerd in PE-online.  

Informatieboekje over deelregisters  

Het vak van verloskundigen is continue in ontwikkeling. Hierdoor zijn er nieuwe en extra vaardigheden waar een verloskundige zich in kan bekwamen. Deze bevoegdheden verdienen een plek in het Kwaliteitsregister Verloskundigen. Daar zijn en worden deelregisters voor ingericht. Maar wat zijn deelregisters precies en waarom is het goed dat deelregisters worden ingericht? Je leest het in dit informatieboekje.   

Met een inschrijving in het Kwaliteitsregister Verloskundigen toon je aan dat je over de juiste bevoegdheden beschikt en in deskundigheidsbevordering investeert. Met de komst van de nieuwe deelregisters kun je als verloskundige dus - naast dat je over de juiste bevoegdheden beschikt - nog beter laten zien waarin je bekwaam bent. 

Nieuwe aanmeldingen 

Sta je nog niet in het deelregister Uitwendige versie en/of Anticonceptie en wil je je hiervoor aanmelden? Dit kan vanaf nu in het Kwaliteitsregister Verloskundigen (PE-online). Meer informatie hierover vind je op de website van het kwaliteitsregister

Op 1 november zal het deelregister Antenataal CTG in de eerstelijn opgenomen worden in het Kwaliteitsregister voor Verloskundigen. Meer informatie hierover volgt. 

Informatie en vragen 

Heb je vragen? Laat dan hier je reactie achter. Op basis van de meest gestelde vragen zorgen we voor een Q&A die we regelmatig aanvullen. Je kunt deze Q&A en andere informatie nu al terugvinden op de website www.kwaliteitsregisterverloskundigen.nl

Het huidige Versieregister van de KNOV heeft twee doelen: uitwendige versies registreren en bevoegdheid en bekwaamheid aantonen. Dit verandert als volgt: 
- Per 1 oktober kunnen verloskundigen, die ook versiekundige zijn, zich aanmelden in het deelregister Uitwendige Versie in het Kwaliteitsregister Verloskundigen in PE-online. Hier worden ook de scholingen bijgehouden. 
- Het registreren van de uitwendige versies kan vanaf december in een nieuw registratieplatform.   

 

Dit project wordt mogelijk gemaakt door ZonMw.