Nieuwsbericht

13 september 2022

Het vak van verloskundigen is continue in ontwikkeling, waardoor er nieuwe en extra vaardigheden zijn waar een verloskundige zich in kan bekwamen. Deze bevoegdheden verdienen een plek in het Kwaliteitsregister Verloskundigen. Daar zijn en worden deelregisters voor ingericht. Het eerste deelregister counseling prenatale screening werd in januari in het Kwaliteitsregister Verloskundigen opgenomen. Vanaf september worden de deelregisters Uitwendige versie en Anticonceptie onderdeel van het Kwaliteitsregister Verloskundigen en in PE-online geïmplementeerd. Hier lees je meer over in dit bericht. Op 1 november zal het deelregister Antenataal CTG opgenomen worden in het Kwaliteitsregister voor Verloskundigen. Meer informatie hierover volgt.

Het Kwaliteitsregister Verloskundigen is een basiskwaliteitsregister. Met een inschrijving toon je aan dat je over de juiste bevoegdheden beschikt en in deskundigheidsbevordering investeert. Met de komst van de nieuwe deelregisters kun je als verloskundige dus - naast dat je over de juiste bevoegdheden beschikt - nog beter laten zien waarin je bekwaam bent.

Overgang naar deelregisters    

Alle verloskundigen, die geregistreerd staan in het huidige versieregister en/of de bekwaamheidslijst spiralen en implantatiestaafjes, zien vanaf 1 oktober het deelregister Uitwendige versie en/of Anticonceptie in hun dossier in het Kwaliteitsregister Verloskundigen. Deze verloskundigen ontvangen begin oktober een mail met een link waarmee ze voor 1 januari 2023 aan kunnen geven of ze in dit deelregister willen blijven staan. 

Nieuwe registraties

Sta je nog niet in het deelregister Uitwendige versie en/of Anticonceptie en wil je je hiervoor aanmelden? Dit kan vanaf 1 oktober, meer informatie hierover volgt.

Informatie en vragen

In een volgend bericht lees je meer over wat deelregisters precies zijn en waarom het goed is dat we deze deelregisters inrichten. Heb je nu alvast vragen? Laat dan hier je reactie achter. Op basis van de meestgestelde vragen zorgen we voor een Q&A die we regelmatig aanvullen. Al deze informatie vind je straks terug op de website van het Kwaliteitsregister voor Verloskundigen.


Dit project wordt mogelijk gemaakt door ZonMw.