Nieuwsbericht

22 februari 2024

Begin februari stonden er weer twee bijeenkomsten gepland voor onze nieuwe platforms (VEVO en Klinisch Verloskundigen). We praten jullie graag kort even bij (de notulen verschijnen binnenkort op de digitale platforms).  

Platformbijeenkomst VEVO 

Dinsdag 6 februari was een weerzien van (oude) bekenden en een kennismaking met nieuwe gezichten, tijdens de tweede fysieke bijeenkomst van het VEVO-platform. Een middag met een goede sfeer en, net zoals bij de vorige bijeenkomst, met vertegenwoordigers uit verschillende regio’s. Het is fijn om te zien dat er uit alle hoeken van het land betrokkenheid is voor het platform voor vertegenwoordigers van eerstelijns verloskundige organisaties. En die betrokkenheid was duidelijk voelbaar, niet alleen tijdens de brainstormsessies, maar ook bij het delen van de voortgang van processen en bij het uitwisselen van ervaringen. Op de agenda stond petitie sluiting ziekenhuizen, VSV-basiskader en andere recente ontwikkelingen in de regio's. In de brainstormsessie zijn de VEVO's uitgebreid ingegaan op capaciteitsproblematiek en de rol van het ROAZ.  

Platformbijeenkomst Klinisch Verloskundigen 

Twee dagen later, op 8 februari, stond de tweede bijeenkomst voor het Platform Klinisch Verloskundigen gepland. Een geslaagde onlinebijeenkomst met meer dan 60 aanwezigen.  In anderhalf uur hebben bestuurslid Maaike van Rijn, platformsecretaris Quinty Spits en platformcoördinatoren Louisa Hoogmoed en Charlotte van den Burg alle geïnteresseerden, zowel leden als niet-leden, bijgepraat over de recente ontwikkelingen vanuit KNOV​. Lopende zaken op het gebied van belangenbehartiging, de positie van klinisch verloskundigen, het Kwaliteitsregister en het nieuwe (digitale) platform voor klinisch verloskundigen zijn besproken. Daarnaast was er veel ruimte voor het beantwoorden van vragen en het geven van input. 

Ook deelnemen aan één van onze platforms? 

Ben jij geïnteresseerd in één van de nieuwe (digitale) platforms en wil jij een account aanmaken? Het platform is toegankelijk voor klinisch verloskundigen en VEVO's die lid zijn van de KNOV. Zij hebben onlangs een uitnodiging ontvangen via e-mail en kunnen direct een eigen account aanmaken en de app downloaden.  Nog geen lid, meld je dan aan via onze website Lid worden - KNOV 

In de loop van het jaar zullen ook andere nieuwe platforms volgen. Hierover houden we jullie natuurlijk op de hoogte. 

Volgende Platformbijeenkomsten 

De volgende digitale bijeenkomst voor het platform VEVO staat gepland op maandag 25 maart. Meld je nu aan in de online omgeving of per mail via qspits@knov.nl 

De volgende platformbijeenkomst voor het platform Klinisch Verloskundigen staat ook al gepland, en wel op donderdag 30 mei! Dus zet deze alvast in je agenda. Het betreft een uitgebreidere fysieke bijeenkomst mét interessante (externe) sprekers. Accreditatie hiervoor is aangevraagd. Ook niet-leden zijn welkom. Verdere informatie en de officiële uitnodiging volgt. 

Meer weten over onze platforms? Platformsecretaris Quinty Spits (qspits@knov.nl) vertelt je er graag meer over.