Nieuwsbericht

28 augustus 2023
Uitnodiging webinar ‘Toepassing buddysysteem’

‘Een buddy voor elke nieuwe verloskundige collega’ 

Iedereen die langer op de werkvloer werkt, kan een buddy zijn voor een nieuwe collega. Een buddy verwelkomt, begeleidt, ondersteunt en integreert de nieuwe collega op de werkvloer.  Dit draagt bij aan verbetering van functioneren en een hogere werktevredenheid van de nieuwe collega.  

Tijdens het webinar gaan we verder in op de voordelen van het buddysysteem. Liesbeth Kool, docent en onderzoeker aan de AVAG, promoveert binnenkort op het thema ‘welzijn in het werk van verloskundigen’. Liesbeth zal tijdens het webinar vanuit de wetenschap de meerwaarde van een goede start op de werkvloer delen.  

Naast deze onderbouwing voor het buddysysteem worden er in het webinar handvatten gegeven om het buddysysteem te implementeren in de verloskundigenpraktijk of het ziekenhuis. Na dit webinar kun je aan de slag met het buddysyteem.  

Doelgroep: studenten, verloskundigen die werkzaam zijn in een verloskundigenpraktijk of ziekenhuis en personeel dat betrokken is bij het faciliteren van een goed inwerktraject.  

Datum: 20 september 

Tijdstip: 20:00-21:30 

Kosten: gratis, accreditatie is aangevraagd.  

Aanmelden: via deze link 

Wil je de KNOV handleiding buddysysteem inzien, kijk dan op de pagina ‘Begeleiden van startende verloskundigen’  

Dit project wordt mogelijk gemaakt met kwaliteitsgelden vanuit ZonMw.