Nieuwsbericht

04 april 2023

Vanuit het project ‘organiseren in de regio’ is de KNOV met tien regio’s aan de slag om dit jaar bijvoorbeeld een zorggroep of coöperatie te vormen. De regio's hebben de wens zich te organiseren om tijdig te kunnen anticiperen op de veranderingen in het zorglandschap van de eerstelijns geboortezorg. Vanuit een gezamenlijke visie willen zij aan de slag met kwaliteitsverbetering en innovaties. De regio's willen een pro- actieve rol innemen om zich goed te positioneren en één geluid te laten horen.  

Op woensdag 17 mei staat er een kick-off moment gepland voor de tien genoemde regio’s. De betreffende leden kunnen kennismaken en hun ervaringen delen. De KNOV faciliteert vanaf dit startmoment maandelijks een online bijeenkomst, waarin de regio's hun ervaringen kunnen delen en op deze manier met en van elkaar kunnen leren. 

Basisdocumenten  

De KNOV adviseert en stimuleert de organisatie, omdat wij van mening zijn dat je samen een sterke en aanspreekbare partij bent. We willen verloskundigen in de regio dan ook graag ondersteunen om zich beter te organiseren. 

Wil je meer lezen, voorbeeld documenten gebruiken of kijken hoe het in andere regio's is georganiseerd. Lees dan hier verder. 

Regio's in kaart 

In de afgelopen periode is de huidige organisatiegraad van de verschillende regio's in kaart gebracht (zie infographic voor de deelnemende regio's). In de komende tijd zullen wij de ontwikkelingen blijven bijhouden en dit regelmatig met jullie delen.  

Mocht jouw regio niet op de kaart staan of mocht er toch een fout in zitten, neem dan contact op met het emailadres hieronder. 

Wil je (ook) ondersteuning of heb je vragen over organisatievormen en mogelijkheden, neem dan contact op met organisatiegraad@knov.nl of kijk op onze website