Nieuwsbericht

12 december 2022

Het is bijna zover. Deze maand wordt het deelregister klinisch verloskundigen gelanceerd. De voorinschrijving is nog geopend! Meld je als klinisch verloskundige voor 1 januari zonder kosten hier aan: Voorinschrijven deelregister klinisch verloskundigen. Je ontvangt dan zo snel mogelijk informatie over de definitieve inschrijving.  

Het belang van het KNOV deelregister klinisch verloskundigen     

  • Het deelregister geeft de klinisch verloskundigen een stevige en autonome positie.  

  • Het deelregister is onderdeel van het onafhankelijke Kwaliteitsregister Verloskundigen op basis van zorginhoud.  

  • De KNOV stelt 200 accreditatiepunten in 5 jaar tijd. Dit is in lijn met andere verloskundigen, paramedici en medisch specialisten en borgt de gelijkwaardige en volwaardige positie van de klinisch verloskundige.  

  • Binnen dit register wordt geen onderscheid gemaakt tussen klinisch verloskundigen zoals vastgelegd in de gezamenlijk (KNOV en NVOG) opgestelde kwaliteitseisen.   

Het deelregister geeft de klinisch verloskundigen dus een stevige positie. Bovendien geeft het houvast rondom bijscholing en accreditatie. Het wordt een eigen register waarbij klinisch verloskundigen zelf de kwaliteit van hun beroep kunnen borgen.    

Zonder kosten inschrijven voor 1 januari 2023   

Je kunt je voor 1 januari 2023 kosteloos inschrijven. Voor inschrijving in het deelregister klinisch verloskundigen is inschrijving bij de KNOV niet noodzakelijk. Lees hier meer over in het bericht Start kosteloze inschrijving deelregister klinisch verloskundigen

Q&A kwaliteit en positie van de Klinisch Verloskundige   

Bekijk de uitgebreide Q&A waarin veel vragen over de ontwikkelingen rondom het deelregister klinisch verloskundigen worden beantwoord.    

Webinar woensdag 14 december 

Heb je vragen over het nieuwe register of over de doelen die wij als KNOV voor de positie van de klinisch verloskundige hebben opgenomen in het jaarplan 2023? Stel ze gerust tijdens het webinar op woensdag 14 december. In een uurtje (van 20:15 tot 21:15 uur) proberen we al jullie vragen te beantwoorden en gaan we graag open met elkaar in gesprek. We zijn erg benieuwd naar jullie input en hopen jullie 14 december te zien.   


Dit project wordt mogelijk gemaakt door Kwaliteitsgelden van Zonmw.