Nieuwsbericht

30 november 2021

Dit hulpmiddel helpt zwangeren bij het laten staan van alcohol tijdens hun zwangerschap. Als verloskundige kun je ze hiernaar verwijzen.

Uit de resultaten van de behoeftepeiling van de zomer 2020 en op basis van de resultaten uit de pilot van het project Vroegsignalering Leefstijl en Zwangerschap, bleek behoefte te zijn aan een laagdrempelig, digitaal hulpmiddel waarbij ook de sociale omgeving betrokken wordt. Vanuit de werkgroep Zwangeren van het project Samenwerkingsverband Vroegsignalering Alcohol hebben we samen met IkPas Mijn nuchtere baby opgezet.

Eenvoudig inschrijven per 1 december

Dit kan op www.mijnnuchterebaby.nl via de button ‘Schrijf je nu in!’. Na aanmelding ontvangen de zwangere en haar eventuele mede inschrijver(s) twee keer per maand een digitale nieuwsbrief met informatie over alcohol en zwangerschap. De eerste nieuwsbrief vind je alvast als preview bij dit bericht.

De inhoud is gericht op zwangeren

Daardoor is het herkenbaar, aantrekkelijk en begrijpelijk. De teksten zijn positief geformuleerd om de zwangeren te informeren zonder belerend te zijn. Zo komen er informatieve artikelen voorbij en ‘wist je dat-jes’ en ook recepten, een blog van een collega verloskundige en een blog van een echte food blogger.

Bijzonder van dit hulpmiddel is dat hun partners, vrienden en familie zich dus ook kunnen inschrijven en meedoen. Als (extra) steun in de rug voor de zwangere. Ook voor centering pregnancy groepen kan dit een fijn hulpmiddel zijn.

Kaartjes om mee te geven

Om Mijn nuchtere baby extra onder de aandacht te brengen bij je cliënten, hebben we kaartjes gemaakt. Je ontvangt een aantal exemplaren rond 1 december. Wil je er meer? Dan kun je ze tot juli 2022 gratis bestellen door een e-mail te sturen naar leefstijl@knov.nl. Er is ook een digitale versie beschikbaar om bijvoorbeeld bij de zwangerschapmails te voegen.

Meer weten over Mijn nuchtere baby?

Op deze website vind je bij het project Vroegsignalering Leefstijl en Zwangerschap meer informatie. Daar vind je ook de toolboxen met tools voor een alcohol- en rookvrije zwangerschap en voor gezonde voeding. Kijk ook eens op de website herkenalcoholproblematiek.nl