Nieuwsbericht

27 december 2023

Het einde van het jaar nadert. Heb jij alles op orde rondom de Wtza? Op onze webpagina Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) en Wmg - KNOV staat beschreven waar praktijken zich, afhankelijk van de praktijkgrootte, aan moeten houden. Daarnaast geldt voor alle zorgaanbieders (praktijken en waarnemers) dat zij moeten voldoen aan de meldplicht. 

Tijdens de overgangsfase van de Wtzi naar de Wtza wordt onderscheid gemaakt tussen Bestaande zorgaanbieders (voor januari 2022 ingeschreven bij KvK) en Nieuwe zorgaanbieders (op of na januari 2022 ingeschreven bij KvK). Bestaande zorgaanbieders zijn al automatisch gemeld bij het zorgaanbiedersportaal. Nieuwe zorgaanbieders moeten zichzelf melden via https://mijn.melding.zorgaanbiedersportaal.nl. Je kunt via het zorgaanbiedersportaal controleren of jouw praktijk al gemeld is.  

Daarnaast moeten nieuwe zorgaanbieders jaarverantwoording afleggen over boekjaren 2022 en 2023. Bestaande zorgaanbieders hebben uitstel gekregen. 

Afhankelijk van het aantal zorgverleners dat werkzaam is in een organisatie, kan het zijn dat de praktijk vergunningplichtig is (>10 zorgverleners) en een interne toezichthouder moet instellen (>25 zorgverleners).  

Meer informatie 

Op onze webpagina Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) en Wmg - KNOV vind je meer informatie, de webinar Alles over de Wtza en antwoord op veelgestelde vragen. Deze blijven we updaten naar de laatste stand van zaken. Meer informatie vind je ook op de website van de rijksoverheid Wat betekent de Wtza? | Toetreding zorgaanbieders