Nieuwsbericht

28 februari 2023

Op 13 maart 2023 vindt van 16.00 tot 17.30 uur de eerste online Journal Club plaats. De eerste van een online reeks over verschillende studies, georganiseerd door de wetenschappelijk adviseurs. Tijdens de Journal Club verdiepen we ons in een relevant wetenschappelijk artikel en bespreken we met elkaar wat is onderzocht, wat de kwaliteit van het artikel is en hoe dit vertaald kan worden naar beleid in de praktijk.

In de eerste Journal Club bekijken we de ARRIVE-trial (Grobman, 2018), een gerandomiseerde studie naar de uitkomsten van inleiden bij een laag risico populatie. Op basis van de uitkomsten van deze studie wordt in veel regio’s electieve inleidingen bij laag risico vrouwen aangeboden of geaccepteerd. Maar wat heeft deze studie onderzocht? Welke uitkomsten zijn er? En wat betekent dit voor de Nederlandse situatie?

Hoe werkt het?

Wil je meedoen met the Journal Club? Deelname werkt zo:

  • Meld je aan via de agenda
  • In de bevestigingsmail ontvang je de link voor de Journal Club en het betreffende artikel met voorbereidende opdracht.

Praktische informatie

Datum 13 maart 2023, 16.00-17.30u via Teams
Kosten Gratis voor Leden
Accreditatie Aangevraagd

Voor vragen kun je terecht bij Lianne Zondag, MSc, wetenschappelijk adviseur van de KNOV, lzondag@knov.nl

Let op: er is een maximaal aantal deelnemers per workshop. Heb jij je ingeschreven maar kun je onverhoopt toch niet deelnemen? Laat dit dan tijdig weten of vraag een collega om jouw plek in te vullen.