Nieuwsbericht

10 oktober 2023

Op donderdag 21 september kwam de werkgroep Standpunt Intermitterende Auscultatie durante partu voor het eerst samen. De  gemêleerde werkgroep bestaat uit een eerste- en tweedelijnsverloskundige, een obstetrie verpleegkundige (V&VN), een doula (NBvD), een beleidsmedewerker uit de kraamzorg (KCKZ) en een patiëntenvertegenwoordiger (Stichting Kind en Ziekenhuis).

Het standpunt Intermitterende Auscultatie durante partu wordt ontwikkeld omdat er vanuit het werkveld en vanuit de IGJ vraag is naar een duidelijk kader waaraan intermitterende auscultatie durante partu moet voldoen. Dit is tot nu toe nergens duidelijk beschreven. De richtlijnontwikkelaars hebben al veel werk verzet: er ligt namelijk al een conceptstuk voor het standpunt. Dit conceptstuk is in de werkgroep alinea voor alinea besproken en er is uitvoerig over gediscussieerd. Er kwam kritische, maar positieve feedback over het conceptstuk, waar de richtlijnontwikkelaars weer mee verder kunnen.

Eind oktober staat de tweede werkgroepbijeenkomst gepland. Naar verwachting wordt het standpunt voor het einde van het jaar opgeleverd. 

Meer informatie

Heb je vragen over dit standpunt? Neem dan contact op met projectleider Lotje van Harten, lvanharten@knov.nl. 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Kwaliteitsgelden vanuit ZonMw.