Nieuwsbericht

15 december 2023

De afgelopen maanden is een vliegende start gemaakt met de herziening van de multidisciplinaire richtlijn Infectiepreventie in de huisartsen- en verloskundigenpraktijk. Deze richtlijn zal een gezamenlijk product worden van het NHG en de KNOV. Het NHG is verantwoordelijk voor de herziening van het algemene deel en de KNOV zal de herziening rondom de verloskundige handelingen binnen deze richtlijn voor haar rekening nemen. Afgelopen september heeft dan ook een uitgebreide kick-off meeting plaatsgevonden, waar de betrokkenen voor beide delen de herziening in gezamenlijkheid hebben afgetrapt 

Eind oktober vond de eerste werkgroepbijeenkomst plaats voor het verloskundig deel. In deze bijeenkomst zijn de verloskundige knelpunten besproken die middels de knelpuntenanalyse zijn opgehaald. Deze knelpunten zijn verdeeld in 4 groepen, die later door de richtlijnontwikkelaar in overleg met de werkgroep in 4 uitgangsvragen zijn gegoten.
Nu de commissie standaarden deze uitgangsvragen heeft goedgekeurd, is de volgende stap om in de literatuur systematisch op zoek te gaan naar antwoorden op deze uitgangsvragen. 

Eind januari vindt er opnieuw een werkgroepbijeenkomst plaats om in gezamenlijkheid naar de gevonden literatuur te kijken. 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Kwaliteitsgelden van ZonMw.