Nieuwsbericht

07 maart 2023

Ouders weten niet altijd welke risico’s alcoholgebruik rondom de zwangerschap met zich meebrengen. Alcoholgebruik voor en tijdens de zwangerschap vergroot de kans op een miskraam, en verhoogt de kans op ontwikkelingsachterstanden en mogelijk blijvende beperkingen bij het kind. Door voor en tijdens de zwangerschap en in de borstvoedingsperiode geen alcohol te drinken, kunnen deze risico’s verkleind worden. Als professional kun je een grote rol spelen om ouders hierover te informeren.

Tijdens de workshop ‘Ieder kind een alcoholvrije start: Wat kun jij doen?’ gaan FAS-D expert Monique de Jong en ervaringsdeskundige Gaby in gesprek over alcoholgebruik tijdens de zwangerschap. Want hoe kun je dit gesprek met ouders aangaan? En welke rol ligt er voor de professional? Met ondersteuning van Taskforce Alcoholvrije Start voorzitter en professor Verloskunde Marianne Nieuwenhuijze wordt er in deze interactieve workshop gekeken naar de het belang van een alcoholvrije start en wat je als professional kunt betekenen in de periode daarna.

Wil jij meer leren over een alcoholvrijestart en alcohol tijdens de zwangerschap? Schrijf je dan in voor de workshop: Ieder kind een alcoholvrije start: Wat kun jij doen? tijdens het alcoholcongres op 6 april 2023.